Мобілізація в Україні продовжується з початком повномасштабного вторгнення. Військовозобов’язаними вважаються громадяни від 18 до 60 років.

Працівники ТЦК зараз можуть вручити повістку будь-де: на вулиці, вдома, на роботі та навіть на дорозі, адже за законом це не заборонено.

В Міністерстві юстиції пояснили, що представники ТЦК не мають права перевіряти документи громадян. На це повинні бути відповідні повноваження. Саме тому часто вони вручають повістки спільно з представниками Національної поліції. У відповідь громадянин має право попросити у представників ТЦК пред’явити документи.

Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube
Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube

Документи мають перевіряти представники:

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще
  • Національної поліції;

  • СБУ;

  • Нацгвардії;

  • ДПСУ;

  • ДМСУ;

  • ЗСУ.

Працівники поліції також мають мати при собі певні документи. За запитом громадянина представники поліції та ТЦК обов’язково мають пред’явити наказ коменданта про право перевіряти документи. Там повинно бути вказано ім’я та прізвище того представника, який їх перевіряє. Поліцейський звертаючись до громадянина зобов’язаний назвати всі свої дані та звання: назвати ім’я, прізвище, службове звання, пред’явити безпосередньо своє службове посвідчення та копію наказу коменданта. Окрім того, громадянин має повне право ознайомитися з наказом та вказаною там інформацією.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

У представника ТЦК громадянин також має право запросити офіційні документи. Це є: офіційний наказ коменданта про право на вручення повісток та перевірки документів, своє службове посвідчення (в ньому повинно бути вказане те ім’я, яке вказане у наказі).

Нагадаємо, портал Знай інформував, шкода масових повісток та перевищення повноважень: у ДБР розкритикували діяльність ТЦК по всій Україні

Раніше на порталі Знай повідомлялося, "Будуть служити всі": у військкоматі розповіли про майбутнє мобілізації в Україні

Також, наш портал інформував, працівники ТЦК взяли в штат бандита: калічить затриманих та вибиває згоду на мобілізацію