Державне бюро розслідувань (ДБР) розкритикувало роботу територіальних центрів комплектування. На думку експертів ГБР, співробітники військкоматів час від часу перевищують свої службові повноваження.

Також детективи з'ясували, що масова видача повісток може негативно вплинути на роботу компаній і підприємств у всій державі.

Про результати перевірок та розслідувань розповіла радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян в ефірі новин телемарафону.

Воєноком побив підлеглого битою. Фото ДБР
Воєноком побив підлеглого битою. Фото ДБР

Тетяна Сап'ян наголосила на тому, що працівники військкоматів іноді зловживають своїм службовим становищем і потрапляють у гучні скандали.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

Тетяна Сап'ян, скріншот: YouTube
Тетяна Сап'ян, скріншот: YouTube

За її словами, слідство робить все можливе, аби не було безкарності. Це стосується тих військових, які за гроші намагаються вплинути на відстрочку від мобілізації, а також тих, хто може вплинути на когось закликати на службу, а когось ні.

Сап'ян також наголосила на негативних наслідках масової видачі повісток. Вона зазначила, що це може вплинути на роботу підприємств, роботу яких може навіть заблокувати, якщо всіх мобілізують.

Працівник ТЦК погрожував призовникові пістолетом, скріншот
Працівник ТЦК погрожував призовникові пістолетом, скріншот

Радник із комунікацій ДБР додала, що на сайті відомства можна повідомити про порушення військкоматів.

"Це має бути не просто голослівна заява, а факт. Доказами можуть бути документи, фото чи відеозаписи. Тоді слідству простіше відкривати кримінальне провадження за фактом і надалі збирати інформацію", - сказала вона.

Нагадаємо, мобілізація в Україні: чи вручатимуть повістки жінкам у 2023 році.

Раніше повідомлялося, брата загиблого "Да Вінчі" хочуть забрати на війну, хоча в нього інвалідність і не тільки: "Він упав...".

Також, відстрочка від мобілізації: у якому разі не допоможе і суд.