В Україні з жовтня запровадили обов'язковий військовий облік жінок певних спеціальностей, зокрема медиків. Однак ця процедура не означає, що їх одразу ж заберуть на фронт.

Про це висловився начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ Володимир Фітьо. З його слів, військовий облік жінок потрібен для "загального заспокоєння", а також щоб виконати вимоги законопроекту про військовий облік.

Жінки у ЗСУ, скріншот: YouTube
Жінки у ЗСУ, скріншот: YouTube

Також він звернувся до всіх військовозобов'язаних українців, зокрема жінок, із закликом з'явитися до ТЦК та СП, якщо до цього моменту хтось не став на військовий облік. Це потрібно зробити, щоб оновити дані.

"Основний меседж, який хотів би всім нагадати: обов'язок захищати свою країну прописаний у Конституції України і для того, щоб бути готовим виконувати свій обов'язок щодо захисту України – необхідно з'явитися до своїх територіальних центрів комплектування та соцпідтримки та оновити свої облікові дані", - сказав Фітьо.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

ТЦК, мобілізація: фото Уніан
ТЦК, мобілізація: фото Уніан

Військкомат повинен знати, чи має людина підстави для відстрочки, тому українців просять повідомити про це.

"Якщо є якесь право на відстрочку - надати його, щоб ресурси, які там є, використовувати правильно. Людина, яка за базою як військовозобов'язана і здорова, а має хворобу, але про неї не повідомила - ми не знаємо, що людина не може проходити службу у ЗСУ", - додав він.

Нагадаємо, як правильно діяти, якщо повістку знайшли у дверях: юрист дав відповідь

Раніше ми писали про те, що не мають права так робити: що заборонено для поліції, якщо вона зловила вас у комендантську годину

Як повідомляв Знай.ua, робітники ТЦК примусово відбирають телефони та особисті речі: як захиститися українцям