Загальна мобілізація в нашій країні буде продовжуватись до 15 листопада 2023 року.

Її можуть продовжити разом з дією загального військового стану по всій країні.

Загальна мобілізація передбачає, що всіх військовозобов’язаних чоловіків від 18 до 60 років можуть призвати до лав Збройних Сил України. Однак, деякі категорії громадян мають право на відстрочку від призиву, через свою професію. Про це пише "Фокус".

Військовий квиток, скріншот: YouTube
Військовий квиток, скріншот: YouTube

Відстрочка ця дійсна на основі Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Однозначно, на відстрочку від армії мають право громадяни, яких "забронювали" органи державної влади та місцевого самоуправління, підприємства, або організації, встановлених Кабінетом Міністрів України. Мобілізації за законом не підлягають народні депутати.

Згідно з законодавством України працівники органів військового управління, військових частин, підприємств, організацій Міністерства Оборони, ЗСУ, та інших мають відстрочку від призиву до армії.

Окрім цього, на цей період, призову на військову службу не підлягають працівники наукової та науково-педагогічної сфери, або ж науковці, які мають вчену ступінь. Це стосується і педагогів, які здійснюють свою діяльність в вищих навчальних закладах. Вони повинні працювати на цій роботі на ставці, яка не менше 0,75.

українські військові ЗСУ
українські військові ЗСУ

Обсяг броні на працівників визначаються в залежності від мобілізаційного замовлення. Для працівників, які працюють в органах державної влади обсяг броні визначається в залежності від об’єму виконуваної роботи в умовах воєнного стану.

Строк дії відстрочки не може бути вічний, на нього встановлені ліміти. Так, строк броні не повинен перевищувати строку загальної мобілізації – для працівників державних органів. А для працівників підприємств – не більше 6 місяців.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, в Україні ще одна категорія студентів підпала під мобілізацію

Раніше на порталі Знай повідомлялося, щоб бути "в тренді" з чиновниками: військова частина на Волині хоче закупити бруківку на 1 млн

Також, наш портал інформував, відстрочка від військової служби: хто визначає терміни та що потрібно знати кожному українцю