Певні категорії українців мають право на відстрочку від мобілізації, але тривалість такого звільнення для кожного військовозобов'язаного розраховується індивідуально.

Саме ТЦК визначає термін надання відстрочки для українців, розповів співробітник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін. За його словами, військкомат виносить рішення про те, чи продовжувати людині звільнення, чи призивати на службу в армію.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

"Терміни як такі не передбачені. Це на розгляд ТЦК. Якщо, наприклад, відстрочка за станом здоров'я, то, зрозуміло, це буде орієнтовний час, потрібний для того, щоб людина вилікувалася", - сказав він.

Висновки ВЛК відіграють важливу роль у питанні надання відстрочки. Також є звільнення від мобілізації за сімейними обставинами, наприклад у разі догляду за хворим родичів. На практиці такі українці одержують відстрочку на півроку. Втім, для оновлення та звіряння даних людині через півроку потрібно буде з'явитися до ТЦК.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Студентам на денному навчання зазвичай дають відстрочку до закінчення навчального процесу, але ТЦК враховує моменти, коли людину можуть виключити з ВНЗ або вона йде за власним бажанням.

Візит до ТЦК, фото: Unian
Візит до ТЦК, фото: Unian

Раніше ми писали про те, що експерт пояснив, чому відправляти на війну українців старше 60 років - погана ідея: "Не батьки, а дідусі"

Як повідомляв Знай.ua, електронні повістки в Україні: адвокат розповів, чи блокуватимуть банківські рахунки ухилістів

Також портал Знай.ua писав, що "Обмежень немає?": скільки людей з однієї української родини можуть мобілізувати до ЗСУ