В Збройних силах України висунули ідею використовувати реєстр виборців для проведення мобілізації, адже він має найбільш повну та правдиву інформацію про українців.

Про це заявив Голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Військовий зазначає про те, що реєстр виборців має найбільш повну та правдиву інформацію, адже показує, хто і де голосував свого часу. Він розуміє що це виклике хвилю обурення у громадян, однак зараз у пріоритеті українців має бути лише перемога над ворогом.

"Я розумію, хтось почне кричати, що це обмежить людей до виборів. Ні, зараз нам треба думати не про вибори, а про захист України і про перемогу. А про інші нюанси - де і кому дискомфортно - можна буде говорити потім", - говорить Іван Тимочко.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Також очільник Ради резервістів додав про те, частина роботодаців та працівники ВУЗів допомагають ухилянтам уникнути мобілізації.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Покарати за це неможливо, це така собі легальна корупція, тож влада має знайти рішення, як це подолати.

"Торгові центри зловживають можливістю броні працівників, а ВУЗи - набором чоловіків на "третю - десяту освіту". Наприклад, у ТЦ на посаді вантажника 4-5 людей працюють по 0,25% ставки", - наголошує він.