Міністр оборони України - Рустам Умєров, розповів, чого чекає від місцевої влади в мобілізаційних процесах. Чиновник взяв участь у Конгресі місцевої та регіональної влади, де заявив, що сприяння мобілізації на цьому рівні зараз недостатнє.

Про це йдеться на сайті Міністерства оборони України. Тому він чекає більшого сприяння від місцевої влади.

Рустем Умеров, фото: Unian
Рустем Умеров, фото: Unian

"Повинні змінити підхід до підготовки військовозобов'язаних, до військової служби населення та національному спротиву. Всі наші люди повинні бути научені та підготовлені", – повідомив Рустам Умєров.

За словами чиновника, органи місцевого самоврядування можуть значно посилити процес набору до війська через проєкт рекрутингу.

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"Очікуємо від них (органів місцевого самоврядування – ред.) ще більшого сприяння мобілізаційній роботі", - зазначив Міністр.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

За словами чиновника, в Міноборони посилять взаємодію з місцевими чиновниками і для будування фортифікаційних захисних споруд.

Окрім цього, Міністр наголосив, що є зараз є загроза в інформаційному просторі. За словами Умєрова, зараз росія намагається створити штучний конфлікт в середині країни. Тому завжди потрібно ретельно ставитися до інформаційної гігієни та "фільтрувати" інформацію.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, пошта, матриця та відповідальність: як в Україні з 2024 року зміниться мобілізація

Раніше портал Знай інформував, видано наказ про відлов ухилянтів: де посилять мобілізацію

Також наш портал повідомляв, військовий вказав, кого треба відправити на фронт: "250 тисяч - це трохи дофіга"