Закон, що вступив у дію, в Україні викликав пожвавлення і занепокоєння серед чоловіків, наражаючи їх на суворі обмеження у разі ухилення від військової служби.

Це включає заборону на проведення різних операцій з їх майном, у тому числі нерухомим та рухомим, позбавлення права керувати автомобілем, а також можливості виїзду за межі країни.

В результаті багато українських чоловіків, побоюючись втратити контроль над своїми активами у разі ухилення від служби, почали звертатися до нотаріусів для переоформлення майна на імена близьких або навіть довірених осіб.

Про це на Facebook-сторінці повідомив журналіст Єгор Чечерінда.

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

"У нотаріальні контори вже вишикувалися черги відважних українських чоловіків. Черги – не рідні ТЦК СП, а саме нотаріуси. Ухиляючі масово переписують своє рухоме і нерухоме майно, авто, цінні папери, інші активи на своїх дружин, матерів, коханок... Адже законопроект забороняє проведення будь-яких операцій з цією власністю, що ухиляється. Сумна реальність сучасності..."

Нотаріус, скріншот: YouTube
Нотаріус, скріншот: YouTube

Також він додав те, що ті, хто уникає служби в українській армії, можуть зіткнутися з необхідністю служити у ворожих чи окупованих територіях.

"Тимчасово окуповані Мелітополь, Донецьк, Луганськ чи Нова Каховка не дадуть збрехати", — пише журналіст.

Крім того, наш портал повідомляв, українцям блокуватимуть кошти на картках за неявку до ТЦК: хто може потрапити до "чорного" список

Так само стало відомо про те, що ні карт і довіреностей: ухилистам закордоном готують жорсткі обмеження

Раніше ми писали, Міноборони шукає шляхи мобілізувати українців за кордоном