Перед Новим роком на кордоні почало виникати багато скандалів, пов'язаних із тим, що прикордонники не пропускають інвалідів та багатодітних чоловіків закордон.

Такі ситуації прокоментував речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі "РБК-Україна".

Виїзд за кордон, скріншот
Виїзд за кордон, скріншот

Він повідомив про те, не забороняється виїзд багатодітних чоловіків за кордон, однак прикордонники мають право вимагати на перевірку документи, які підтверджують право на відстрочку від мобілізації.

"Є законодавство, яке регламентує перетин державного кордону, в тому числі і окремі норми, які діють на час воєнного стану. Прикордонники чітко дотримуються законодавства. Особи, які слідують через кордон також мають дотримуватися норм", - повідомив Демченко.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Скрін, відео YouTube прикордонник
Скрін, відео YouTube прикордонник

Такі посилені заходи перевірки пов'язані із тим, що прикордонники часто стикаються із підробленими документами. Саме через це вони ретельно перевіряють документи про інвалідність, та про те, що людина є багатодітним батьком.

"Ми викриваємо, що мета поїздки в деяких випадках не збігається з тим, що дозволено під час дії воєнного стану. Прикордонники як і раніше ретельно перевіряють умови виїзду тих категорій, кому дозволено лишати межі України. Змін у постанові уряду не було. Але на працівниках ДПСУ як і раніше лишається відповідальність чітко перевіряти умови виїзду. Ми будемо це робити і надалі.", – зазначив речник ДПСУ.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, Естонія погодилася видавати Україні військовозобов'язаних біженців

Раніше портал Знай інформував, чоловік напився замість того, щоб поїхати до військкомату, і його навіть не посадили до в'язниці: що вирішив суд

Також наш портал повідомляв, СМС-повістки не за горами? Українцям хочуть розсилати електронні запрошення до ТЦК