Зараз усі українці активно обговорюють суттєві зміни у законі про мобілізацію, який буде регулювати питання, пов’язані з призовниками, військовозобов'язаними та військовослужбовцями.

Зокрема планують створити Сертифікат захисника України в додатку "Дія". Він буде майже аналогічний "сертифікату про вакцинацію" під час пандемії короновірусу.

Співробітники ТЦК. Фото: facebook.com/lvivobltck
Співробітники ТЦК. Фото: facebook.com/lvivobltck

Про це заявив економіст і фінансовий аналітик Олексій Кущ.

Як ми пам'ятаємо за часів пандемії, то без наявності вакцин людей не брали на роботу та не пускали на у транспорт.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Він зазначив про те, що цей сертифікат захисника буде не просто електронним документом, а стане умовною "перепусткою" для того, щоб зайти у те чи інше місце.

"Без нього, в теорії, не можна буде потрапити на транспорт, зайти в торговий центр, отримати медичні послуги, тощо. Інше питання, до чого це призведе на практиці", – припустив експерт.

Багато українців зазначають про те, що цей сертифікат стане черговим інструментом корупції і українці просто будуть купувати собі право вільно пересуватися.

Нагадаємо, раніше очільник Мінцифри заспокоїв українців тим, що не зважаючи на те, що документ буде відображатися в "Дії", через нього не будуть надсилати повістки.

Нагадаємо, портал Знай інформував, "Або працюєш, або воюєш": чоловікам можуть запропонувати альтернативу армії

Раніше на порталі Знай повідомлялося, Сергій Притула пояснив, чому українці не поспішають у військкомат: "Коли до тебе ставляться як до худоби..."

Також, наш портал інформував, "Всі, хто ще не...": зміни в мобілізації ще не прийняли, але українців вже запрошують у ТЦК