У зв’язку з тим, що воєнний стан продовжено, повістки будуть вручати і надалі. Але це іноді роблять не шляхом особистої передачі, а за телефоном та повідомленнями. Чи законно це та чи може повістка у такому разі бути врученою? Про це розповів юрист Констянтин Грітчин.

Якщо чоловікові намагаються вручити повістку через повідомлення, або через телефонний дзвінок, то таким чином не буде можливості вручити йому акт про відмову отримання повістки.

ТЦК. Фото скріншот Youtube
ТЦК. Фото скріншот Youtube

"Порядок денний (залишений у поштовій скриньці (двері), виклик по телефону, вручення через родичів) не є врученим і правомірним, а тому не породжує юридичних наслідків і відповідальності, тому явка за таким порядком необов’язкова", розповів Грітчин.

Варто пам’ятати, що повістка повинна бути вручена належним чином. В іншому випадку військовозобов’язаний має право не приходити у військкомат, доти йому повістка не буде вручена у руки особисто. У іншому випадку всі "вручення" через телефон вважаються не дійсними.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube
Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube

Повістки можуть роздавати будь-де, адже законом не прописане точне місце видачі. Єдине, чого потрібно дотримуватися – законності: повістка повинна бути підписана головою ТЦК, а працівники центру комплектування зобов’язані показати свої документи. Окрім того, заборонено застосовувати силу до громадян, адже це кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, без шансів для ТЦК та ЦВК? Українцям анонсували шлюб у телефоні

Раніше наш портал інформував, можете забути про гроші на картці: адвокат пояснив, як ТЦК будуть карати ухилянтів

Також портал Знай повідомляв, напали і побили, бо думали, що "навідниця ТЦК": розлючений натовп накинувся на жінку з дитиною