З'явилася інформація про молодих українських чоловіків, які під час воєнного стану буквально застрягли на терміновій службі. У соціальних мережах є інформація, що "строковики" вже третій рік не можуть звільнитися. Подібна ситуація була і у 2014-2016 роках.

Є дані, що найближчим часом військовослужбовці строкової військової служби, термін військової служби яких закінчився під час дії військового стану та був продовжений понад встановлені терміни, зможуть перевестися до категорії мобілізованих.

Про це стало відомо завдяки інформації із закону №3161-IX, який набуде чинності з 1 серпня 2023 року, пише "Хвиля".

Строковики ЗСУ, фото: svatove.city
Строковики ЗСУ, фото: svatove.city

Такий переклад здійснюватимуть за бажанням строковика та за умови, що він відслужив під час дії воєнного стану не менше шести місяців.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Українські захисники, скріншот: YouTube
Українські захисники, скріншот: YouTube

Різниця між строковиками та мобілізованими полягає в тому, що терміновиків не мають права відправляти на передову.

Також варто нагадати нашим читачам той факт, що після закінчення повномасштабної війни Україна відмовиться від воєнного призову. Про це стало відомо 6 липня, заявив голова українського уряду Денис Шмигаль.

У країні запровадять професійну армію. Незважаючи на це, всі військовозобов'язані постійно відбуватимуться обов'язкові навчання за певними військовими спеціальностями.

Нагадаємо, як мобілізованим вибирають спеціальність: хто потребує ЗСУ.

Раніше повідомлялося, повісток побільшає? У першу половину червня ТЦК недобрали 50% запланованих призовників.

Також, українцям повідомили важливу новину про заклик після війни: що пропонує Кабмін.