В одному з ТЦК Чернігова працівники військкомату силоміць утримували адвоката, який прийшов, щоб допомогти своєму клієнтові.

Адвокат завітав до територіального центру комплектування у Чернігові, щоб подати документи в рамках надання правової допомоги клієнту.

Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook
Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook

У повідомленні йдеться, що працівники ТЦК повідомили адвокату, що він не може залишити приміщення, не назвавши жодних причин. Протягом певного часу вони утримували людину поза її волею, згодом завели до керівника центру та зачинили двері.

Коли адвокат захотів дізнатися підстави у керівника, той виписав українцю повістку.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

"Я вас нікуди не відпускаю", – зазначив керівник ТЦК.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Адвокат звернувся до Комітету НААУ з питань захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності. Проаналізувавши обставини події, там підтвердили факт порушення ст.ст. 19, 28, 29 Конституції України, які гарантують, що ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством, кожен має право на повагу до його гідності, а також на свободу та особисту недоторканність.

Опрацювавши звернення, Комітет направив листи до керівництва Офісу Генерального прокурора, Державного бюро розслідувань та Міністра оборони України.

Слідчий відділ Територіального управління ДБР у м. Києві на виконання ухвали Печерського райсуду вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. ст. 426-1 Кримінального кодексу. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, ми писали, що скільки часу є на оскарження ВЛК: для призовників озвучили важливу інформацію.

Як повідомляв "Знай.ua" "Шлях" хочуть прикрити? Вимоги до виїзду закордон планують вдосконалити.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні надають статус УБД за новими правилами: хто тепер має на це право.