В Україні продовжується дія військового стану та загальної мобілізації. Представник ТЦК та СП Полтавської області Роман Істомін нагадав, що є придатні, непридатні та обмежено придатні військовозобов'язані.

Обмежена придатність не перешкоджає мобілізації та не означає, що такі особи непридатні до військової служби у ЗСУ.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Обмежено придатні - це військовозобов'язані, які за своїм станом здоров'я не можуть проходити військову службу в певних військових частинах. Тобто це підвищене фізичне навантаження, десантно-штурмові війська. Є і підрозділи забезпечення, частини забезпечення, ТЦК... Він може проходити службу на тих посадах, які не вимагають від нього якогось дуже доброго здоров'я, на яких не потрібно серйозних навантажень", - зазначив співробітник ТЦК.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Істомін звернув увагу на обговорення актуальної теми українцями. Дефіцит інформації породжує інсинуацію про мобілізацію, тому потрібно внести ясність:

"Ходить напівміф, що почали закликати обмежено придатних, тому що закінчилися придатні. Ні, вони й раніше підлягали заклику. До цього, можливо, була достатня кількість для бойових частин, тому що насамперед формуються бойові частини. Але зараз так, закликаються обмежено придатні. І це не є чимось надзвичайним в умовах повномасштабного вторгнення".

Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube
Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube

Роман Істомін зазначив, що обмежено придатні чоловіки прибувають із укладанням військово-лікарської комісії у ТЦУ, де їм додатково проводять професійно-психологічне обстеження.

Вже на підставі всіх даних або виписується бойовий порядок денний та громадян направляють до навчального центру, або, якщо немає потреби у його військово-обліковій спеціальності, видають повідомлення прибути в іншу дату.

"Але у ТЦК є інформація про нього, що він придатний до військової служби, може проходити її за станом здоров'я і військово-обліковими даними, що він не має права на відстрочку, і він чекає своєї черги, умовно кажучи. А якщо він непридатний за станом здоров'я, то його знімають із військового обліку, ставлять відповідну відмітку", - наголосив Роман Істомін.

Нагадаємо, чи можна фіксувати працівників ТЦК на телефон: адвокат пояснив, що треба знати.

Раніше повідомлялося, що бронювати співробітників від мобілізації стане простіше: створено важливий сервіс.

Також, співробітники ТЦК вдаються до хитрощів під час мобілізації: адвокат пояснив, що потрібно знати українцям.