В Україні продовжується загальна мобілізація, але далеко не всі чоловіки горять бажанням служити та захищати країну. Втім, така доля наздожене всіх, як заявив сержант резерву морської піхоти ВМСУ і голова фонду "Повернись живим" Тарас Чмут.

За його словами, всі українці рано чи пізно служитимуть, тому вже зараз варто готуватися та покращувати свої навички. Також Чмут зазначив, що абсолютно для кожного знайдеться робота в армії, залежно від вмінь та професії.

"Раніше в армії людина, яка нормально користується Excel – це була велика цінність на рівні батальйону", - сказав волонтер.

Тарас Чмут, скріншот
Тарас Чмут, скріншот

Від чоловіків не вимагатимуть в перший же день користуватися озброєнням, на них чекає підготовка, але у тих, хто ще не служить у лавах ЗСУ, є можливість подбати про фізичну підготовку та вивчити матеріали заздалегідь.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення
Показати ще

"Але, принаймні, давайте називати речі коректно: ми маємо бути готові, що так чи інакше служити будуть всі", - підкреслив Тарас Чмут.

Варто зазначити, що Верховна Рада продовжила дію військового стану та загальної мобілізації ще на 90 діб, тобто до 18 листопада 2023 року. Це означає, що українцям ще вручатимуть повістки та закликатимуть на військову службу.

ЗСУ. Фото Генштаба
ЗСУ. Фото Генштаба

Нагадаємо, відпочинок мобілізованих під час військового стану: скільки днів на рік мають право побачитися з сім'єю

Раніше ми писали про те, що отримати повістку і не з'явитися до ТЦК: адвокат назвав три випадки, коли це законно

Як повідомляв Знай.ua, хірурга і психолога спіймали на місці злочину: продавали липові довідки тим, хто ухилявся від мобілізації.