Працівники ТЦК використовують різні способи, щоб мобілізувати якнайбільше військовозобов'язаних громадян. Наприклад, один чоловік знайшов у своїй поштовій скриньці разом із повісткою рішення суду, а також вимогу сплатити штраф.

Цей чоловік звернувся за допомогою до адвоката Романа Сімутіна, який, у свою чергу, розповів українцям про прийом ТЦК. Так, магічним чином людину, яка тілька отримала повістку, звинуватили в ухиленні від військового обліку.

Біля поштової скриньки - фото з відкритих джерел
Біля поштової скриньки - фото з відкритих джерел

"Уявіть реальну ситуацію: чоловік виймає з поштової скриньки повістку, а одразу під нею… Вирок суду! Про визнання його винним у кримінальному проступку за ч. 1 ст. 337 Кримінального Кодексу України — ухилення від військового обліку зі штрафом 1 500 000 грн. Це з тим, що він не те, що не був у ТЦК, а й жодного разу не отримував повістку", - розповів Сімутін.

Після того, як адвокат попросив чоловіка відправити йому знайдені документи, з'ясувалося, що він припустився помилки в сумі через шок. У рішенні суду було зазначено 300 неоподатковуваних мінімумів і сам штраф – 5100 грн.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Сімутін зазначив, що звичайній людині дуже важко розібратися у всіх цих деталях, та ще й у стані стресу.

"Так, вирок — дійсний, але стосується він зовсім іншої особи. Це такий у них спосіб мотивації чи залякування. Тож, якщо побачите в себе вдома подібний лист, не хапайтеся за серце, це просто черговий креатив від ТЦК та СП", - підсумував він.

Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube
Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, водіїв можуть отримувати повістки: що потрібно знати

Раніше ми писали про те, що нова хвиля масової мобілізації: у Зеленського розповіли про набір 300 тисяч "новобранців"

Як повідомляв Знай.ua, замість ранкової кави – повістка: військкоми намагалися мобілізувати чоловіка прямо зі спальні.