За військкома, якого відправили до СІЗО у Харкові, внесли заставу 2 млн грн за 30 хвилин після засідання суду. Інформацію підтвердив "Суспільному" головний спеціаліст з інформаційної політики Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону Сергій Дівєєв.

Начальник Чугуївського районного терцентру комплектування та соціальної підтримки полковник Руслан Мазовецький підозрюється у підробці документів для призовників. За свої послуги він вимагав від військовозобов'язаних чоловіків дуже щедру "подяку". Передача хабарів неодноразово відбувалася через посередників.

Руслан Мазовецький. Фото: suspilne
Руслан Мазовецький. Фото: suspilne

Полковнику обрали запобіжний захід 14 вересня. Київський райсуд Харкова призначив утримання під вартою на 52 дні та суму застави – 2 147 200 гривень. Під час засідання військком заявив, що не згоден з висунутою йому підозрою та зазначив, що не може виплатити призначену суму.

Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube
Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Втім, уже за 30 хвилин після засідання суду за нього внесли заставу і він вийшов із СІЗО.

За даними СБУ, Руслан Мазовецький допомагав чоловікам уникати служби, видаючи довідки про непридатність. Вартість підробки документа варіювалася від 3 до 8 тисяч доларів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, військком списував ухилянтів із військового обліку: суд призначив штраф у 3400 грн.

Також наш портал інформував, в одеському ТЦК виявили ще одного військкома-олігарха: елітний автопарк та купу нерухомості.

Крім того, ми писали, командир жорсткого побив військового, черговий скандал на Одещині: може сісти за ґрати на 12 років.