Завжди можна відмовитися отримувати повістку та підписуватись на її отримання, але доведеться сплатити штраф.

У разі відмови від повістки представники центру комплектування в присутності свідків можуть скласти акт відмови від отримання повістки.

Повістка. Фото: Кореспондент
Повістка. Фото: Кореспондент

Ви також не зобов'язані нічого писати чи ставити підпис у цьому акті. Якщо акт все ж таки складуть, справу розглядатиме керівник центру комплектування, який може стягнути штраф від 850 до 1 700 грн за порушення правил військового обліку.

У суді центр комплектування доводитиме, що ви порушили правила обліку: саме за це, а не за відмову від порядку денного передбачено штраф. За відмову покарання немає.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Квитанція, штраф - фото ukr.media
Квитанція, штраф - фото ukr.media

Також від порядку денного можна відмовитися без штрафу, якщо в документі вказано неправильні дані одержувача. Порядок денний вручає не уповноважена для цього особа і на порядку денному відсутній друк військкомату або підписи військового комісара. У такому разі співробітник військкомату має скласти акт про відмову від отримання.

Цей акт полягає у присутності свідків, щоб було підтвердження причини відмови від отримання повістки.

Видача повісток. Фото: скриншот Youtube
Видача повісток. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, про мобілізацію обмежено придатних: до яких частин направляють нести службу.

Раніше ми повідомляли про новий дешевий спосіб "відкосити": шахраї пропонують українцям "білі квитки", але із передоплатою.

Також стало відомо, що можуть мобілізувати навіть із бронюванням: адвокат пояснив, що робити чоловікам. Українцям розповіли, чи потрібно йти у військкомат за наявності броні.