В Україні продовжується дія військового стану, а також відбувається загальна мобілізація. У суспільстві поширюються розмови про те, що чоловіків не залишилося для мобілізації. Протилежну думку висловив нардеп Віктор Балога. За його словами, є навіть ціла група підготовлених українців, яких можна мобілізувати.

Цього разу йдеться про колишніх військових та правоохоронців, які вийшли на пенсію у 40-45 років.

Про це народний депутат написав у соціальній мережі Facebook.

Публікація Віктора Балоги, скріншот: Facebook
Публікація Віктора Балоги, скріншот: Facebook

"У країні десятки тисяч людей, які роками отримували блага від країни і рано пішли на пенсію. Маю на увазі військових та правоохоронців, які у 40-45 років йшли на "заслужений відпочинок" та отримували різні пільги, бо "важко" працювали на держава", - написав нардеп.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Поліція та ТЦК у Києві, фото: Facebook
Поліція та ТЦК у Києві, фото: Facebook

За його словами, зараз мобілізують тих, хто не має жодного відношення до військової справи чи правоохоронців. Він нагадав, що таких людей слід навчати елементарним речам.

"Будівельники, трактористки, вантажники, слюсарі, айтішники, сантехніки та електрики мобілізуються насамперед і захищають країну в той час, як екс-правоохоронці та військові на пенсії, часто з намальованою інвалідністю, нікого не цікавлять", - обурено висловився нардеп.

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube
Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

При цьому він зазначив, що таких пенсіонерів легко знайти, але представники ТЦК та СП віддають перевагу тим, хто "щодня ходить на роботу" або "криві та горбаті". Політик упевнений, що "без 50 літніх майорів та полковників на пенсії" Україна впорається, а от без електриків чи комбайнерів та молоді – ні.

Нагадаємо, навіть "заброньованим" і з відстрочкою: кому з українців вручатимуть повістки повторно.

Раніше повідомлялося, українці не очікували, але повістки видають у нових місцях: де можна "потрапити в добрі руки".

Також, це вже біполярка? Бойко та Тищенко рішуче проти мобілізації, але одноголосно голосували "за".