В Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбувається загальна мобілізація. З'явилася інформація, що тепер Територіальні центри комплектування (ТЦК та СП) прийматимуть громадян цілодобово.

Про це заявив українським журналістам представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

ТЦК. Фото скріншот Youtube
ТЦК. Фото скріншот Youtube

"Це стосується як персонально-якісного обліку призовників, так і обліку транспортних засобів. Цілодобовими також стануть медичні огляди та психологічні обстеження ВЛК", - заявив Тарас Мельничук.

Крім того, за словами Мельничука, ТЦК та СП отримали можливість цілодобово розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати стягнення.

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Також варто нагадати, що на пунктах пропуску через кордон України з'явилися додаткові мобільні пости. Їх організували територіальні центри комплектування та соцпідтримки разом із поліцією.

Встановлено, що там видають повістки водіям, зокрема, заброньованим підприємствам. За даними Європейської Бізнес Асоціації, співробітники ТЦК та поліції зупиняють вантажівки біля кордону для перевірки водійських документів. При цьому їм видають повістки із зобов'язанням з'явитися до військкомату для оновлення облікових даних.

Нагадаємо, мобілізація в Україні: кого планують закликати насамперед.

Раніше повідомлялося, навіть "заброньованим" і з відстрочкою: кому з українців вручатимуть повістки повторно.

Також, українці не очікували, але повістки видають у нових місцях: де можна "потрапити у добрі руки".