Багато чоловіків в Україні чули і навіть бачили в соціальних мережах так звані групи солідарності, в яких на умовах анонімності повідомляють місця роздачі повісток. На Львівщині одна з таких груп вирішила піти шляхом від зворотного і всі дані учасників "злила" співробітникам місцевого ТЦК.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих блогерів та медіа.

Чат-боти. Фото Pexels
Чат-боти. Фото Pexels

Важливо розповісти, що з моменту оголошення в Україні загальної мобілізації у соціальних мережах з'явилося багато різних пабліків. Наприклад, лише в Telegram-каналах було створено десятки таких груп для великих міст і навіть селищ. У цих групах розповсюджували інформацію про місця роздачі повісток.

У Львівській області адміністратори так званих "чатів солідарності" у Telegram-каналах та Viber-чатах передали дані своїх учасників до ТЦК. Джерела повідомляють, що у групі була велика кількість учасників.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам платитимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою Будуть призвані у двох випадках: нові правила мобілізації чоловіків старше 50 років Можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа Мінімум 2400 грн: пенсіонерам готують доплати, які залежатимуть від стажу
Показати ще

Вручення повістки, Getty Images
Вручення повістки, Getty Images

Адміністратори самостійно повідомили учасників про злив інформації, пояснивши свої дії тим, що створили телеграм-канали з метою збору даних про ухилистів. Учасникам також нагадали, що оборона країни – це обов'язок кожного згідно з Конституцією.

Інформацію про передачу даних учасників каналів про повістки Львівському порталу також підтвердили джерела у правоохоронних органах.

Варто також нагадати, що співробітники СБУ ще взимку поточного року заблокували 26 Telegram-каналів, які перешкоджали мобілізації українських громадян призовного віку, повідомляючи про місця вручення повісток. Зокрема такі були у Львівській, Івано-Франківській, Черкаській, Вінницькій, Чернівецькій, Київській та Одеській областях.

До речі, у цих незаконних групах "оливками" називали співробітників ТЦК, через колір форми.

Нагадаємо, в Україні повернулися до довоєнних податків: президент підписав закон про відміну 2%.

Раніше повідомлялося, сфоткав ТЦК – сів на все життя? Депутати вирішили посилити відповідальність за поширення даних про ЗСУ.

Також, як масові перевірки ТЦК позначаться на мобілізації і чи посадять військкомів у в'язницю.