Багато чоловіків в Україні чули і навіть бачили в соціальних мережах так звані групи солідарності, в яких на умовах анонімності повідомляють місця роздачі повісток. На Львівщині одна з таких груп вирішила піти шляхом від зворотного і всі дані учасників "злила" співробітникам місцевого ТЦК.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих блогерів та медіа.

Чат-боти. Фото Pexels
Чат-боти. Фото Pexels

Важливо розповісти, що з моменту оголошення в Україні загальної мобілізації у соціальних мережах з'явилося багато різних пабліків. Наприклад, лише в Telegram-каналах було створено десятки таких груп для великих міст і навіть селищ. У цих групах розповсюджували інформацію про місця роздачі повісток.

У Львівській області адміністратори так званих "чатів солідарності" у Telegram-каналах та Viber-чатах передали дані своїх учасників до ТЦК. Джерела повідомляють, що у групі була велика кількість учасників.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Штрафу не буде, але заплатити доведеться більше: чим загрожує ігнорування повірки лічильника
Показати ще

Вручення повістки, Getty Images
Вручення повістки, Getty Images

Адміністратори самостійно повідомили учасників про злив інформації, пояснивши свої дії тим, що створили телеграм-канали з метою збору даних про ухилистів. Учасникам також нагадали, що оборона країни – це обов'язок кожного згідно з Конституцією.

Інформацію про передачу даних учасників каналів про повістки Львівському порталу також підтвердили джерела у правоохоронних органах.

Варто також нагадати, що співробітники СБУ ще взимку поточного року заблокували 26 Telegram-каналів, які перешкоджали мобілізації українських громадян призовного віку, повідомляючи про місця вручення повісток. Зокрема такі були у Львівській, Івано-Франківській, Черкаській, Вінницькій, Чернівецькій, Київській та Одеській областях.

До речі, у цих незаконних групах "оливками" називали співробітників ТЦК, через колір форми.

Нагадаємо, в Україні повернулися до довоєнних податків: президент підписав закон про відміну 2%.

Раніше повідомлялося, сфоткав ТЦК – сів на все життя? Депутати вирішили посилити відповідальність за поширення даних про ЗСУ.

Також, як масові перевірки ТЦК позначаться на мобілізації і чи посадять військкомів у в'язницю.