До Нового Року Верховна Рада планує ухвалити масштабний законопроєкт, який стосується змін у процесах мобілізації та демобілізації військових.

Про це у ефірі телемарафону заявив Давид Арахамія.

Він зазначив, що зараз активно обговорюється ряд питань, серед яких проблема – як бути військовими, які вже два роки без ротації перебувають на фронті. За його словами всі чекають певної відповіді від військового керівництва. Зараз вони їх ще не отримали, тож збираються ухвалити рішення самостійно, або вимагати дати цю відповідь.

Українські захисники, скріншот: YouTube
Українські захисники, скріншот: YouTube

Одне з актуальних питань – демобілізація людей, які мають інвалідність та людей, які повернулися з полону, та активною фазою онкологічного захворювання.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Він додав, що також обговорюється питання щодо додавання "потужності" ТЦК з точки зору процесу мобілізації. Наразі планують запровадити якнайменше 10 законодавчих ініціатив, які так або інакше пов’язані з процесами мобілізації та демобілізації в Україні, з огляду на нинішню ситуацію.

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube
Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

Він розповів, що у Верховній раді зараз намагаються скласти всі процеси до купи і скласти відповідний законопроєкт. За його думкою зміни можуть ухвалити уже до кінця цього року. Це відбудеться, ймовірно, після досягнення домовленостей та компромісів з Генеральним Штабом та Міністерством Оборони України.

Нагадаємо, портал Знай інформував, вікові рамки призову можуть змінити: в ТЦК пояснили, що будуть робити нові призовники

Раніше на порталі Знай повідомлялося, ТЦК розв'язали руки: тепер у військовозобов'язаних не залишилось шансів

Також, наш портал інформував, знайшли повістку разом із платіжкою: як потрібно діяти чоловікам